טיפים להורים מותשים

טיפים להורים מותשים בתקופת הקורונה, מאמר מאת רינת כץ MSW, פסיכותרפיסטית לילדים ומומחית לטיפול בגיל הרך להתייעצות וקביעת פגישה עם רינת כץ צרו קשר בטלפון – 08-8564646

טיפים להורים מותשים בתקופת הקורונה

הסגר השני מאחורינו והדיבורים על הסגר הבא כבר נושפים בעורפנו. חזרנו למרוץ החיים בצל שגרת הקורונה. ילדי הגנים ואחריהם תלמידי כיתות א-ד' חזרו בינתיים למסגרות החינוכיות, מאחוריהם נשארו המוני הורים מותשים וסחוטים רגשית. שילוב בלתי אפשרי של החזקת הלמידה מרחוק, עבודה מהבית, מצוקה כלכלית, חרדה והתבשלות בסיר הלחץ המשפחתי 24/7 ללא הפוגה נתנה בכולנו את אותותיה.

חזרתם המוגבלת של הילדים למסגרות מאפשרת כעת רגע של עצירה והתבוננות לאחור על התקופה הכה מאתגרת שעברנו לצורך מילוי מצברים והפקת לקחים. הנה כמה הצעות:

  • ראשית, קחו פסק זמן עבור עצמכם לפינוק או התאווררות, פנו זמן לבילוי זוגי או לעיסוק בדברים שעושים לכם טוב.  טפלו קצת בעצמכם כדי לצבור כוחות עבור ילדיכם.
  • אמצו עמדה סלחנית כלפי עצמכם, הבנה שאתם עושים הכי טוב שאתם יכולים בתקופה מטלטלת זו. חזקו את עצמכם על הצלחות קטנות וסלחו לעצמכם על רגעי השבירה. הזכירו לעצמכם שאיכות ההורות והקשר ההורי נבנים לאורך שנים ולא בתקופה נקודתית, ושתמיד יש אפשרות לשפר או לתקן את מה שהתקלקל.
  • הורים רבים מדווחים על עלייה בהתפרצויות של בכי, צעקות ואף אלימות כלפי הסביבה אצל ילדים צעירים בתקופה זו. נסו לסייע לילדים בכך שתתנו מילים ותוקף לקושי ולתסכול שמאחורי ההתנהגות. למשל, "זה מאוד מעצבן שעבדת על המגדל כל כך קשה ופתאום הוא התפרק". מתן ביטוי מילולי לרגשות הילדים מסייע להם להבין טוב יותר את עצמם, נותן להם תחושה שהם מובנים ומפחית את הצורך בשימוש באלימות או בבכי.
  • שחקו יחד עם הילדים! אי אפשר להגזים בחשיבות של משחק משותף עם הילד, לכן גם עם החזרה לעומס המטורף של השגרה, פנו זמן למשחק עם ילדיכם. משחק משותף הוא אמצעי לקשר ולאינטימיות. המוקד הוא בילוי משותף והנאה הדדית,  ולא בהכרח תוכן הפעילות.  בילוי זמן במשחק עם ילדכם הוא דרך להעביר לו מסר פשוט: אתה חשוב לי!  ומאפשר לילד להרגיש אהוב, בטוח ושמח. קבלת תשומת לב מההורה בדרך זו מפחיתה את הצורך של הילדים בהתנהגויות מתנגדות המייצרות תשומת לב שלילית.

אז קחו אוויר. אי שם באופק נראים חיסונים. הזכירו לעצמכם שהתקופה הקשה הזו היא לא לתמיד. זה יגמר ויהיה מאחורינו. ועד אז, שמרו וטפלו בעצמכם. זהו חלק חשוב ברווחתם הנפשית של ילדיכם.